lamikriszti 2018.11.03. 03:35

Vulkán

Ma eljutottunk a vulkánhoz. Kacérkodtam a gondolattal, hogy én heverek a medence partján és olvasok, de nem volt ez komoly. Bántam volna. Nagyon hosszú - 2 óra - volt fölfelé, és nehéz. Egyre nehezebb, végül már csak meredeken a sáros sziklákon föl a felhőben. A növények, mintha az őskorban vagy a Jurassic Parkban lettünk volna, pozsgások, emebr nagyságú nedves, buja zöldek, egyre vastagabb köd, egyre kevesebb ember. Mire fölértünk már csak mi meg még egy pár, süvítő szél és ömlik az eső. Sehol egy Starbucks. Az eső úgy ömlik, hogy a télikabátjainkból csurog a víz, a telefonjainkról lemondunk, mindenünkből patakokban folyik a víz. Egy kisebb és egy nagyobb krátert sikerül megnéznünk, kénszag mindenhol, a kicsiből forró füst szakad ki, a nagyobb-ból talán csak gőz. De addigra már úgy tombol az eső, hogy muszáj leindulni. Félelmetes és ha itt ébrednék egyszer csak fel, el sem tudnám képzelni, hogy mikor és hol vagyok. Aztán 1.5 óra le.Már értjük, hogy miért olyan nepszeű lent a for

ró vizes forrás medencéje, de mi már nem akarunk vizet. Nagyon hideg van és éhesek vagyunk. Az össhes száraz ruhánk 4 fürdőruha, 3 széldzseki és 4 zárt cipő. Én a legelső boltban egy fürdőruhában és egy széldzsekiben érkezem,m a derkamon egy batikolt thai lepedő. Álldogálom éppen a rumok előtt, amikor Tomi beszalad egy fürdőgatyában, sportcipőben, csöpögő polóban, hogy "alkoholt mindenképp vegyél!". Egészen furcsák lehetünk. Azért beszélgek persze egy kicsit egy édes dominikai nővel, hogy a kókuszos tengeri herkentyűhöz jobb, ha frissen reszeljük a kókuszt, viszont a banánt elég csak sütni és igyekszem leszögezni, hogy miért e furcsa outfitt, de végül is mindegy.

Meghosszabbítottuk a mesebeli koloniális szállásunk, így végig itt leszünk. Ez csodálatos. És sokkal.olcsóbb így airbnb nélkül. Valamint a holnali terv Pointe-a-Pitre, város, város, város! Kreol lakóház, mízeum a rabszolgaságról -pont erről olvasok -, és viszünk pótruhát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása